Semesterboende med hund

Att ta med hunden på semestern är härligt och det finns faktiskt både campingplatser, vandrarhem, stuguthyrare och hotell som välkomnar hundar. Här får du några tips på hur du hittar bra boende tillsammans med din hund under semestern!

Camping
Ska ni campa så tänk på att hålla hunden kopplad. Även om många gillar hundar, måste man respektera dem med hundrädsla. En bra idé kan vara att skaffa en krok och löplina så att hunden kan vara ute ”själv”.

www.camping.se kan man söka boende som välkomnar hundar och har hundbad. Tryck på ”sök” och välj  ”fler alternativ” och kryssa sedan i dina önskemål.

Vandrarhem
Det finns många vandrarhem som välkomnar familjer med hund.
Se hela listan här

Hotell
Av de hotell som välkomnar hundar, tar vissa ut en extra kostnad för hunden. Alla gör det dock inte, så ring runt och kolla innan ni bokar. Det är också viktigt att ni anger vid bokning att ni kommer med hund. Dessvärre är det oftast rum för rökare som också är djurrum, fråga när du bokar.

Annat att tänka på
Hunden får följa med i naturen, men under tiden 1 mars-20 augusti får den inte springa lös i skog och mark. Då är djurlivet som känsligast, och även den fredligaste lilla sällskapshund kan ställa till med stor skada genom sin blotta närvaro. Även under annan tid på året måste du ha din hund under sådan uppsikt att den inte kan skada eller störa djurlivet.

Hunden är inte välkommen överallt
Nöjesparker, sommarland och liknande barnfamiljsattraktioner har olika regler. Ring och fråga! Det finns några sommarland i Sverige som erbjuder hundburar i skuggan för besökarnas hundar. Till djurparker är hundar oftast inte välkomna, och tänk på att man inte kan ta med sin hund till naturskyddsområden.

hoppas att du får en härlig semester tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: