Stefan Mattssons ”Dragare”

Dragare
Detta är Stefans Mattsons egenkomponerade metod. Den är mer eller mindre uppkommen från ”lilla jakten” på MH-banan. Vi vill att våra hundar spårar med jaktintresse, det är denna funktion som ligger närmast hundens NATURLIGA avsikt med spårarbete.

Man arrangerar ett föremål i långlina, linan ska vara minst 20-30 meter och löpa lätt! Man lägger den runt ett träd eller buskage. Spåret läggs ut rakt framför föremålet och ett likadant föremål i långlina läggs som slut. Linan kan man hänga upp ”bakåt” i träd så att en medhjälpare eller föraren själv kan hålla emot och hunden får ”slåss” med sitt byte. Hunden får sedan fasthållen se när man rycker undan den arrangerade trasan och springa fram för att se efter vart den försvann. Då finns det ett spår att följa och förhoppningsvis väljer hunden att ta det.

Hunden startar alltså på en synretning av att ett byte kilade iväg. Efter att ha spårat ett kort tag hittar hunden sitt byte som fortfarande lever och försöker fly! Alla hundar blir som galna av dragare!

_________________
På återhörande

Lev väl och ta hand om era fyrbenta vänner!

Vanja

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: