Rumsrenhet

När behöver valpen gå ut?
Rumsrenhet är egentligen ingenting man tränar eller gör någon stor affär av.
Valpen blir lätt rumsren om du bara lär dig när den behöver gå ut, vilket nästan alltid är när de vaknar, när den ätit eller druckit och när den lekt intensivt.
Om du i början alltid ser till att valpen kommer ut vid dessa tillfällen kommer den snart att lära sig dels att säga till, dels att man gör sina behov när man är ute.

Aldrig fya
Tänk på att aldrig fya eller bestraffa valpen om det händer en ”olycka” inne. Om du tar den på bar gärning kan du bara lugnt lyfta upp den och bär ut den till det stället där ni brukar gå.
Det är också klokt att gå en liten sväng och kanske göra något roligt efter att valpen gjort sin behov så att den inte lär sig göra det i slutet på promenaden.
Ett annat sätt är att, så fort du kommer hem med valpen, lägga ut tidningar. Många valpar har fått kissa på tidning hos uppfödaren. Tidningen ger då valpen en viss trygghet.

Tidningsmetoden
Efter att den kissat några gånger på tidningen tar du en använd tidning och lägger ut på en plats som är lämplig som toalett åt valpen.
Du kan ta både tidningen och valpen med ut när det är dags att gå och kissa.
På det här sättet lär sig valpen att gå på ett speciellt ställe ute. Du får förstås göra tidningen mindre och mindre för att vänja valpen av med tidning.

 

 

Lycka till!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: