När valpen kommer hem

Efterlängtad stund
Så har det blivit dags att hämta hem valpen, äntligen!
Säkert har du längtat efter denna dag ett tag nu, pratat med vänner om det, och det har känts som en evighet.

Lugn och ro
Försök se till så att hela familjen kan vara med eller i vart fall kan vara hemma under valpens första dagar i sitt nya hem. Det är viktigt att valpen får möjlighet att lära känna hela sin nya familj.
Ge valpen lugn och ro när den kommer hem. Det är bra om valpen slipper besök åtminstone den första veckan så att den får lite tid på sig att lära sig vilka som tillhör den nya familjen.
Likaså bör du inte släpa med dig den lilla valpen på en massa olika äventyr innan den är helt hemmastadd och känner igen sin familj.
Låt valpen utforska det nya hemmet i sin egen takt. Valpen är säkert en aning omskakad efter resan och undrar förmodligen var hans gamla familj tagit vägen. Nu är den ju helt ensam i en främmande värld. Vissa valpar tar det hela helt obekymrat, andra blir lite osäkra ett tag, men det går över.

Matrutiner
En valp på åtta veckor bör äta 3-4 gånger om dagen.
Måltiderna ska vara jämnt fördelade. När valpen blivit c:a fyra månader behöver du inte servera fler än tre mål per dag. Vid cirka tio månaders ålder kan du övergå till två mål om dagen. Minst två mål om dagen bör sedan varje hund få resten av sitt liv.
Att bara ge hunden ett mål om dagen är inte att rekommendera. Eftersom en hund äter mycket fortare än vad en människa gör har den svårare att tillgodogöra sig all näring i maten.

Viktigr att försäkra valpen
Du har förhoppningsvis besiktningsintyget i din hand, och nu när valpen kommit hem är det dags att teckna en försäkring till den. Detta är mycket viktigt, oavsett vilken ras du har eller vad du tänkt använda hunden till. Alla hundar kan drabbas av sjukdomar eller olycksfall och veterinärvård kan vara skrämmande dyrt. Om olyckans skulle vara framme kan det kosta många tusentals kronor.
Att köpa en försäkring till din valp är klokt investerade pengar! Även blandraser kan försäkras. Se till att teckna försäkring så fort som möjligt efter att du fått hem valpen. Du har då möjlighet att få en karensfri försäkring.

Lycka till med din nya familjemedlem!
Hör av dig om du behöver hjälp. Jag finns för Dig och din Hund!

Annonser

One Response to När valpen kommer hem

  1. […] När valpen kommer hem Ge valpen lugn och ro när den kommer hem. Det är bra om valpen slipper besök åtminstone den första Läs mer här […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: